storytelling

wat is jouw merkverhaal?

Weet jij waarom je doet wat je doet? En kun je dat meteen vertellen als iemand er naar vraagt? Veel ondernemers beginnen over wat ze doen en niet over bijvoorbeeld hun drijfveren, visie en kennis. Juist in dit laatste zit het onderscheidend vermogen. Op die manier kun jij jouw verhaal en merk naar een hoger niveau tillen. Door een authentiek verhaal verbind je (potentiële) klanten op gevoelsniveau aan jouw merk. Aan de hand van de onderstaande fases gaan we samen aan de slag om een ijzersterk merkverhaal te creëren! 

fase 1 | de identiteit

Durf jezelf de vraag te stellen wie jouw merk is. Wat zijn de karaktereigenschappen? Waar staat jouw merk voor? Wat is echt belangrijk? Wat heeft jouw merk te bieden? Kijk ook naar de wereld om je heen: welke trends en ontwikkelingen zie je? Wat vind je daarvan? Onder andere dit leggen we vast en verbinden we aan de identiteit van jouw merk. Ook kijken we naar de toekomstvisie: waar wil je heen met je merk?

fase 2 | doelgroep & concurrentie

Welke doelgroepen spreekt jouw merk aan met jouw aanbod? We gaan opzoek naar overeenkomsten tussen deze groepen, maar ook verschillen. Op deze manier gaan we een helder beeld creëren van jouw doelgroepen. Dit doen we ook bij concurrenten. Wie zijn de (potentiële) concurrenten van jouw merk? Wat hebben zij te bieden? Hoe profileren zij zich? We gaan ze categoriseren, identificeren en in kaart brengen.

fase 3 | positionering

De vraag die hier centraal staat: hoe zetten we jouw merk het beste in de markt? We gaan opzoek naar de meest kansrijke positionering. We gaan aan de slag met taglines, pay-off en kernwaarden voor zowel intern als extern. Hiermee verover je dié unieke positie in de markt en komt het merk tot leven.

fase 4 | krachtig merkverhaal

Met alle input van de bovenstaande stappen creëren we een sterk verhaal. We gaan het zo schrijven dat iedereen het begrijpt, inspireert én daar ook naar gaat handelen.